Om oss

Oppsirkulering. Resirkulering. Gjenbruk. Rekreasjon. Kjært barn har mange navn.

Oppsirkuler.no er et nettsted utviklet av hobbywebdesigner og oppsirkuleringsentusiast Fredrik Fornes.

Det hele begynte med at jeg i 2014 lagde et bord til mancaven min av to kabeltromler jeg fant i en skog. Det ga mersmak.

Jeg syntes det var ekstra gøy å bringe tilbake liv i gamle skatter. Gjenbruk, rett og slett. Eller, som det mye bedre heter på engelsk: Upcycling. Oppsirkulering på norsk.

På jakten etter inspirasjon og ideer, har jeg ofte googlet rundt etter guider til ting man kan lage. Det finnes en del guider rundt om på nettet – men jeg syntes det var dumt at det ikke fantes èn nettside hvor alt av guider var samlet.

Det gikk så mye tid på å søke seg frem til guider som lå spredt rundt på blogger og nettsider. Noen ganger fant jeg bilder av kule ting, men uten beskrivelse på hvordan man faktisk lager det, og ofte på utenlandske nettsider.

Hadde det bare fantes en nettside, helst på norsk, som inneholdt masse guider på ting og tang man kan lage av gammelt skrot, med skikkelige steg-for-steg-instruksjoner, tenkte jeg…

Så slo det meg: jeg kan jo bare lage den nettsiden selv.

Siden du nå er inne på er resultatet.

Tanken er at vi her kan samle inn både det som allerede finnes av oppsirkuleringsguider rundt om på nettet – samt gi kreative folk landet over muligheten til å selv sende inn sine guider direkte til nettstedet.

Så har vi alt samlet på ett sted – og dermed slipper vi å måtte søke oss rundt på nettet etter inspirasjon, ideer og guider.

Bli med å gi nytt liv til gamle skatter du også – så sparer vi miljøet i samme slengen!