034-2
034-2

Bokhylle av gamle kasser

Materialer

3stk trekasser/eplekasser
Tynn planke til festing
4stk hjul
Spiker, hammer, målebånd og sag
Eventuelt beis

Instruksjoner

Man kan lage utrolig mye fint av gamle (eple)kasser. Her viser jeg hvordan man raskt og enkelt kan lage en utrolig stilig og mobil bokhylle!

Dette innlegget er oversatt og hentet fra ExplanationRequired. Originalinnlegget kan leses her.

Steg 1: Finn frem kassene

Du trenger tre trekasser, i noenlunde samme størrelse. Dersom de trenger litt behandling, kan du vaske, pusse og eventuelt beise disse på forhånd.

165

Steg 2: Mål opp planker til baksiden

Jeg brukte en lang, tynn treplanke til å feste kassene sammen. Mål opp hva høyden på bokhyllen blir og sag to deler av planken som passer.

188

198

Steg 3: …og undersiden

Jeg målte også opp og saget planker til en ramme på undersiden, som jeg brukte til å feste hjulene på. Jeg skrudde altså hjulene fast i denne rammen, før jeg monterte hele rammen på undersiden av den nederste kassen.

202-1

215

Steg 4: Spikre fast festeplankene

Når hjulene er på kan man feste plankene man målte opp til baksiden av hylla i steg 2. Jeg brukte ekstra lange spikere, som gjorde at spikeren stakk omtrent 2 centimeter ut inne i bokhylla. Jeg tenkte på å bruke kortere spikere, men jeg følte ikke det satt godt nok da. Jeg tok heller en hammer og bøyde det som stakk ut av spiker ned – og jeg synes egentlig at de bøyde spikerne inni bokhylla bare bidro til at den ble enda røffere og tøffere.

007

015

Det er det hele – da er det bare å trille den ferdige hylla på plass der du ønsker å ha den, og fylle den med bøker og pynt – så har du en flott, egenlaget bokhylle!

031-2

034-2

039


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *