dotvaseferdig
dotvaseferdig

Dot-vase av middagsglass

Materialer

1stk tomt middagsglass (f.eks. Dolmio)
Limpistol
Filtkuler
Evt. garn

Instruksjoner

Vil du vite hvordan du kan forvandle et tomt middagsglass til en fantastisk kul, moderne og stilfull vase? Alt du trenger er noen filtkuler og en limpistol!

Denne guiden er hentet fra Ann Merete Slåttlands blogg Kreativ-i-tet. Les originalinnlegget her.

Steg 1: Spis middag

For eksempel spaghetti – med Dolmio-saus. Det store Dolmio-glasset har en fin størrelse til dette formålet. Finn frem lim og filtkuler.

 dotvase3

Steg 2: Garn eller glass

Bruk garn rundt glasset som base for filtkulene. Dette gjør det lettere å lime filtkulene på enn om de skulle limes rett på glasset. Surr garnet jevnt nedover mens du påfører lim underveis. Du kan gjerne forsøke uten garn også – da må du i så fall vaske glasset og fjerne papiretiketten helt først.

dotvase1

Steg 3: Lim på kuler

Når du har glasset klart, er det på tide å lime på filtkuler. Start nederst, og ha lim både på glasset og på filtkulene når du fester dem. På rekke nummer to har du lim både på glasset, samt filtkulene under. Så er det bare å fortsette sånn helt til hele glasset er dekket. Jeg brukte et par mint-og mosegrønne kuler for å bryte med de hvite. Her kan du selv velge hvordan du vil gjøre – filtkulene finnes i mange forskjellige farger, og kan blant annet fås hos Søstrene Grene.

Til slutt er det bare å ha noe fint oppi vasen – enten det er noen kvister eller blomster med vann :)

dotvase

dotvase2

dotvaseferdig

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *