finished-out-and-in
finished-out-and-in

Dukkehus av gammel koffert

Materialer

1stk gammel koffert (hard)
2-3stk hyller av tre
Skruer og skrujern
Tavlemaling og pensel
Kritt
Tapet, filt e.l. (valgfritt)
Små møbler og dukker

Instruksjoner

Å kjøpe dukkehus hos en leketøyforhandler kan være en dyr affære. Vi har et mye bedre alternativ: finn fram en gammel koffert, og lag et helt egne, skreddersydde dukkehus som barna selv kan være med å lage!

I denne guiden viser Cintia fra MyPoppet deg hvordan du enkelt og billig kan lage et flott dukkehus til barna som ungene selv kan ta del i å lage. Man har også muligheten til å tegne og redesigne utsiden av huset med kritt når som helst, og dukkehuset er selvsagt portabelt – kofferten kan når som helst slås sammen og tas med! Slik lager du det:

Denne guiden er hentet med tillatelse fra MyPoppet. Originalinnlegget kan leses her.

Steg 1: Vasking!

Start med å rengjøre kofferten. Alt av innmat skal ut, støvsug godt og vask gjerne eksteriøret med en klut.

Steg 2: Tapet

Dersom du vil ha et annet utseende på dukkehusets vegger, kan du sett inn tapet eller filt på innsiden av kofferten. På kofferten brukt i denne guiden var det ikke nødvendig, siden den originale rosafargen passet perfekt.

Steg 3: Mål opp etasjene

Ta mål av interiøret i kofferten for å finne ut hvor lange og dype plankene til etasjene må være. Mål lengde x dybde av bunnen i kofferten.

Steg 4: Sag i vei!

Så er det bare å sage til materialer i målene du har tatt. Du må muligens runde av de bakre hjørnene på plankene dersom kofferten din har avrundede hjørner. Jeg har valgt å bruke 3 hyller (4 etasjer) fordi min datters dukker er små, men for større dukker trenger du kanskje bare 2 hyller (3 etasjer).

step1

Steg 5: Skru etasjene fast

Skru hyllene du har kappet til fast fra utsiden av kofferten.

step2

Steg 6: Mal huset

Gi utsiden av kofferten 2 strøk med tavlemaling. Følg instruksjonene på malingen med tanke på tørketid mellom strøkene. På dette steget kan du gjerne få med deg eierne av det nye dukkehuset! :)

painting-suitcase

Steg 7: Innreding av huset

Så kommer det kjekkeste steget. På tide å dekorere huset! Her kan jo gjerne også barna få et ord med i planleggingen. Jeg brukte noe stoff til å lage et gulvteppe i den nederste etasjen, men jeg likte hvordan det så ut med rene tregulv ellers, så jeg gjorde ikke noe med de andre etasjene. Du kan også henge opp ting og tang på veggene – ja, her er det bare fantasien og kreativiteten som setter grenser.

decorate

Steg 8: Tegn på vinduer og dører

I stedet for å begynne den kompliserte prosessen med å kutte ut vinduer og dører på utsiden av kofferten, har jeg bare tegnt på dette med kritt på tavlemalingen kofferten er malt med. Superenkelt – og da kan man også viske det ut når man vil, og barna kan selv få designe hvordan huset skal se ut på utsiden. Genialt!

suitcase-dollhouse

Steg 9: Møblér – og ferdig!

Til slutt er det bare å møblere huset – enten med ting og tang du har liggende, har laget selv, eller har kjøpt.

finished-out-and-in

Da er det tid for å leke!

play-dollhouse

En annen ting som er helt genialt med dette dukkehuset, er at det er superenkelt å slå det sammen og ta det med seg hvor enn man skal!

portable-doll-house


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 comments