norgesglasslampe3
norgesglasslampe3

Norgesglasslampe

Materialer

5stk Norgesglass
5stk lampeledninger
5stk plastfiltre (eBay)
5stk lyspærer
Limpistol og saks
Spraylakk
Ledningslist
Krok til taket
Biter av voksduk

Instruksjoner

Lag en råtøff taklampe av mange Norgesglass i ulike farger og høyder!

Denne guiden er hentet fra Luftslottet. Du kan lese originalinnlegget her.

Steg 1: Mal lampesoklene

Det første jeg gjorde var å spraylakke lampesoklene. Dette gjorde jeg fordi jeg ville ha farge på dem. Dette kan du hoppe over om du vil beholde dem hvite.

bilde(1)

Steg 2: Klipp til voksdukbiter

Etter det var sprayet klipte jeg til rektangler av voksduker (fra Stoff og Stil) som passet i til ledningene og limte fast.

stoff

farger

Steg 3: Montér plastfilter

Deretter skrur du av lokkene og tar bort glass delen, den trenger du ikke. Ta frem plastfiltrene og klipp til midten. Der klipper du bort et «kryss» slik at det blir plass til ledningen. Plastfiltrene brukte jeg for å sørge for at det ikke blir for varmt når lyset står på. Hullene sørger for å ventilere luften. De er grå, så de synes ikke når lampen er hengt opp. De er kjøpt på eBay, HER. Disse plastfilterne passer perfekt i stålringen.

subbsubb 001

subbsubb 003

subbsubb 004

Steg 4: Sett inn lampeledningen

Plassér lampeledningen inn i plastfilteret og lim det fast med limpistolen. Pass på å bruk nok lim. Dette vil ikke synes uansett.

subbsubb 005

lampeledning

Steg 5: Repetèr!

Så er det bare å skru fast glasset til stålringen og første del av lampen er ferdig! Om du kun vil ha ett glass er det ikke så mye mer du trenger å gjøre annet enn å skru opp en krok i taket, henge opp lampen og sette i kontakten. Ønsker du flere lager du ønsket antall. Det jeg gjorde da jeg ble ferdig med mine fem var å skru inn kroken i taket (pass på at den er sterk nok og passer til din type tak) og hang opp glassene i ulike høyder. Det siste du gjør er å feste og skjule ledningene med en ledningslist du kan få kjøpt blant annet på Clas Ohlson. Om du ønsker å skjule kroken i taket kan du kjøpe en «kopp» du kan ha over, også dette får du kjøpt på Clas Ohlson.

en norgesglasslampe

norgesglasslampe3

norgesglasslampe2


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *