pallesofaferdig
pallesofaferdig

Pallesofa

Materialer

8stk paller (evt. 6+2 halvpaller)
22stk 50 mm leddhjul med brems
Maling og beis
Skruer/spiker til bordet
2stk 75 (80) x 200 cm skummadrasser
Gaffateip
2stk laken
Pynteputer til å ha i ryggen

Instruksjoner

Lag en fin (og billig) sittegruppe til terrassen selv – alt du trenger er noen paller og madrasser!

Steg 1: Samle inn paller og beis

Målene på sofaen vår er 2 * 2,40 m. Da trenger man 6 paller, stablet to i høyden. Har du ikke paller liggende, er det mulig å kjøpe. Vi kjøpte 6 A-paller til 75 kr stk (A-paller er beste kvalitet etter helt nye paller). Man er ikke nødt å behandle pallene, men det er lurt. De kan trekke mye vann og råtne hvis ikke, men det kan og gå helt fint. Her ble det beiset med rester av terassebeisen, som er Harmoni fra Maxbo i fargen Kragerø. Jotun Skimmergrå og Drivved er andre gråaktige alternativer.

pallesofa1

Steg 2: Montér på hjul

Dersom du ønsker det, kan du montere hjul under på de nederste pallene. Vi gjorde dette, fordi det er kult og fordi da har vi mulighet til å flytte den over på andre siden av terrassen hvis vi vil det. Hvis ikke hadde vi nok lagt noen klosser under den, for det er litt lavt med to paller, og litt høyt med tre. Men to + hjul var perfekt sittehøyde. Hjulene kjøpte vi på Clas Ohlson. Vi brukte 50 mm svingbare leddhjul, og det er 6 hjul under hver palle.

Steg 3: Legg pallene oppå hverandre

Pallene til sofaen ble ikke skrudd sammen, men den øverste bare lagt oppå den nederste. Det sklir ikke i det hele tatt.

Steg 4: Lag pallebord

Bordet laget vi ved å sage av to paller slik at de hadde to planker på tvers og ikke tre. Eventuelt kan man bruke 2 halvpaller. De ble pusset godt ned før de ble malt hvite med hvit halvblank husmaling og så ble den ene skrudd fast opp ned på den andre på sidene. Da går det nemlig an å ha beina på «hyllen» nederst eventuelt legge fra seg blader o.l. Bordet fikk 4 hjul, alle med brems.

pallesofa2

Steg 5: Noe å sitte på

Til å sitte på valgte jeg en ekstremt enkel løsning som jeg har sett hos andre bloggere. Jeg hadde egentlig lyst å sy trekk av akrylduk (som kjennes ut som vanlig stoff, men tåler å ligge ute), men akkurat det orket jeg ikke begi meg utpå. Så derfor bestilte jeg 10 m med voksduk fra Stoff og Stil, til 34,50 pr meter som jeg kledde madrassene med og festet stramt med gaffateip! Disse kan nå spyles uten at madrassene blir våte og ligge ute i regnet :) Madrassene er 2 stk 75×200 billige skummadrasser på Jysk, hvor den ene er kuttet til 1.60 m og da passer de akkurat på sofaen.

pallesofa3

Steg 6: Frem med puter og laken!

Når vi skal bruke pallesofaen, har jeg bare vanlig laken på madrassene og pynteputer i ryggen :) Det går an å lage rygg av paller også, men det ble litt voldsomt på vår lille terrasse.

pallesofaferdig

pallesofa_ferdig


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 comment