koffertstol10
koffertstol10

Stol av vintage koffert

Materialer

1stk koffert
4stk bein
1stk finérplate
1stk dyne/pute/madrass
Stoff til trekk
Skruer, bolter, møbelstifter, vinkelbeslag

Instruksjoner

Lag en utrolig stilig stol til deg selv eller kjæledyret ditt – av en gammel koffert!

Denne guiden er hentet og oversatt med tillatelse fra Anni i Fabulous Finnish. Du kan lese originalinnlegget her.

Steg 1: Få tak i en koffert!

Det første du må få tak i er, naturligvis, en koffert. Jeg fant min på nettet. Hunden min Puck hadde ikke tålmodighet til å vente til jeg faktisk hadde laget den om til en stol…

koffertstol1

Steg 2: Skruer og beslag

Dersom du ikke har en veldig godt utstyrt garasje med skruer og diverse – skriv ned tingene fra listen over materialer over og ta turen på butikken. Du trenger skruer, bolter, vinkelbeslag og møbelstifter, en finérplate (for å gi bedre støtte i stolen) – og et fint trekk til stolen.

koffertstol2

kofferstol4

Steg 3: Bein å stå på

Stolen må selvfølgelig stå på noe. Det er helt opp til deg selv hvilke bein du velger – men for meg var dette det vanskeligste å finne. Siden jeg ikke ville bruke mye penger på stolen, måtte jeg få tak i brukte bein også. Jeg fant dette bordet på nettet, og tenkte at beina ville passet perfekt til kofferten min. Så da var det bare å finne fram håndsaga.

koffertstol3

kofferstol3

Steg 4: Montér vinkelbeslag

Da er vi klare for å begynne. Det første jeg gjorde var å montere vinkelbeslagene bak på kofferten. Bruk bolter og muttere og fest beslagene bak på kofferten. Og slapp av – disse vil kun synes om man bøyer seg ned og ser under stolen!

koffertstol5

Steg 5: Montér beina

Så kan vi sette på beina. Mål først opp finérplata og kapp den så den passer i bunn av kofferten. Merk med en penn hvor du vil ha beina, forborr hull med drill – gjennom kofferten og finérplata. Her kan det være lurt å få med seg en hjelper til å holde fast plata slik at hullene matcher i plata og kofferten. Når det er gjort, er det bare å skru fast beina!

koffertstol7

koffertstol8

Steg 6: Noe å sitte på

Så må vi ha noe å sitte på. Her kan du velge litt selv hvordan du gjør. Jeg fant en gammel dyne jeg ikke brukte, og brukte denne som fyll til kofferten. Den ble dekket til med stoff.

koffertstol9

Steg 7: Møbelstifter

For å holde stoffet på plass, og fordi jeg synes det så veldig fint ut, hamret jeg inn møbelstifter rundt kanten på kofferten.

kofferstol10

Da er herligheten ferdig – og er klar til å sittes på av deg eller kjæledyret ditt! Den trenger egentlig ikke brukes som stol heller – den er så fin at den faktisk bare kan være pynt også! Se så fin den ble!

Koffertstol

kofferstol11

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *